Compact living – de bästa tipsen

Det är inte alltid så enkelt att bo litet. Även om vi vanligtvis har mer utrymme tillgängligt än i till exempel Hong Kong eller Tokyo, så kan bostadskostnaderna vara nog så dyra även här, och vare sig man vill eller inte så tvingas man till ”Compact Living”. Men det finns en hel massa sätt att få det lilla utrymmet att kännas betydligt större. Det gäller bara att vara smart, och tänka efter före.

En av de allra viktigaste sakerna är ljuset. Desto mörkare, desto trängre känns en redan liten lägenhet. Satsa därför på bra och starka lampor och ljusa tapeter. Tapeter ska också helst inte ha alltför mycket mönster, då det lätt gör att ett rum känns litet och instängt. Detta är A och O, och det första man ska tänka på när det gäller Compact Living.

Sedan gäller det förstås att på bästa sätt utnyttja det utrymme man har. Har man möjlighet bör man till exempel satsa på ett hopfällbart matbord, som fästs på väggen. Det ger en massa extra utrymme när det inte används. Ytterligare en detalj är dörrar. Behöver du de dörrar som avgränsar olika rum eller inte? Om inte, så haka bort dem. Det kommer att ge extra utrymme.

Ett annat knep är att sätta upp hyllor strax under taknivå längs väggarna. Det ger en stor mängd extra lagringsutrymme, utan att det egentligen tar upp värdefull plats. Framgångsrik Compact Living handlar om att utnyttja de ytor som finns maximalt, och tittar man runt i sin bostad med det i åtanke, kommer man helt säkert att få många idéer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *