Oj, vilken kväll!

Jag kände mig lite tveksam när jag först fick inbjudan till denna nyårsfest, men efter många om och men så beslutade jag mig för att faktiskt gå. Jag har väl egentligen aldrig riktigt tyckt om idén med klassåterträffar, känns som ett påtvingat umgänge där man på något sätt alltid faller tillbaka i sina roller som man hade då och det är lite obehagligt att se, då jag fortfarande är väldigt god vän med några av dem, och att se dem förändras tillbaka till det de var på gymnasiet låter inte direkt lockande.

Men det blev helt otroligt roligt! Det är ändå fem år sedan som vi tog studenten allihop från samhällsprogrammet, och det är kanske inte så jättelång tid, men det är ändå tillräckligt med tid för att det ska ha hänt väldigt många saker. Vem hade kunnat ana att hon som aldrig hade en pojkvän under gymnasiet och pluggade stenhårt för karriär nu var tvåbarnsmorsa med en till på väg? Eller att Jocke, som vart riktigt tjock under gymnasiet, nu var riktigt vältränad och en av Sveriges bästa MMA-fighters?

Det var riktigt kul att träffa allihop och höra hur deras liv har utvecklats efter att vi skiljdes åt. Härligt att höra att det gått så bra för många och det var helt klart mer positivt än negativt under kvällen, då man ganska lätt kunde ignorera de där killarna som fortfarande är lika mogna som 13-åringar. Även om jag själv tillhört de populära så blev mitt leende blev lite större när jag fick reda på att de flesta av mobbarna inte har lyckats speciellt bra efter gymnasiet och var arbetslösa och ensamma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *