Project Runway

Project Runway är en TV-serie som på pappret låter lite småtråkig, men som är helt otroligt fascinerande i verkligheten. För den som inte vet vad det hela handlar om, så är det som Top Model, fast för kläddesigners. Deltagarna får material och så, och så ska de bräcka varandra med de bästa designerna. Det hela är väldigt spännande att se, inte bara för att se vem som kommer att vinna, utan hela processen, och efter att ha sett ett avsnitt så blir man vanligtvis lika inspirerad som Lena Philipsson och vill sy sina egna kläder.

En stor skillnad mot Top Model är att det nästan är helt och fullt den kreativa delen som lockar en att se på. Visst finns det en del dramaaspekter också, men det är inte därför man fortsätter att se på programmet. Det är fascinerande att se på hur det olika deltagarna med sina begränsade budgetar lyckas skapa saker som kan se ut som de kostat tio gånger så mycket.

Project Runway började också 2012 i en Svensk version, som kanske inte var riktigt lika bra som originalet, men näst intill, och man kan egentligen inte få för mycket av Project Runway. För den som är intresserad av mode och design så är det inte bara inspirerande, utan man får också en aning om hur mycket som krävs för att lyckas, utan att det på något sätt gör att man blir nerslagen. Tvärtom, man blir bara mer bestämd att göra sitt bästa, när man inser att precis allt är möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *