Matlagningsprogram

De som känner mig vet om att matlagning definitivt inte är min starkaste sida. Det brukar aldrig vara jag som får förtroendet att laga maten till gemensamma tillställningar, utan får mer se mig som den som står för det drickbara och kanske eventuellt snacksen. Jag vet också med mig att jag inte är speciellt bra på att laga mat och jag tror aldrig att jag kommer att hitta det tillräckliga intresset för att göra något åt det, men ändå drömmer jag om att i alla fall försöka tillaga något som människor kan äta utan att behöva plåga sig i samma veva.

På så sätt har de många olika matlagningsprogrammen som visas på tv hjälpt mig. Då handlar det inte om att se massa proffskockar laga helt makalösa rätter som mer ser ut som konstverk än mat, det handlar mer om de där programmen där amatörer gör sitt allra yttersta för att tillaga mat, antingen till gäster eller till en domarpanel. De amerikanska matlagningsprogrammen som exempelvis Master Chef och Hell’s Kitchen är inte de som jag ser allra helst, även fast det inte direkt gör ont att titta på Gordon Ramsey. Det är istället de svenska versionerna som har lockat mig mest, helt enkelt för att de tilltalar mig och jag kan relatera till dem. Halv åtta hos mig är nog det som jag gillar allra bäst, för där är det verkligen amatörer som lagar till varandra utan någon inblandning av andra kockar som säger om något är värdelöst eller inte. Det handlar mer om att tillfredsställa gemene mans smak, och det är precis det som jag också vill göra.

Det som är så bra är att alla dessa recept som man ser i programmet också finns tillgängliga på nätet, så jag tänkte att jag skulle försöka laga en del av de olika rätterna och låta mina vänner smaka. Så svårt kan det väl rimligtvis inte vara att laga någon mat som i alla fall smakar hyfsat gott.

Införskaffade mig nyligen en ny stekpanna från de Buyer som inhandlades från Bagaren och Kocken som jag hoppas löser problemet att det mesta som steks bränns vid eller slutar i en enda soppa.

de buyer

 

Fick tipset att börja med en riktigt bra stekpanna då de billigare alternativen oftast är väldigt dåliga. Tyvärr köpte jag först en Jamie Oliver-panna som beläggningen lossnade på efter bara ett par gånger. I efterhand har jag fått veta att man absolut inte ska steka ägg i stekpannor från Jamie Oliver, vilket är ganska uselt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *