Jag orkar inte med mer politik!

Nu är det ett tag sedan jag senast skrev i bloggen. Det blir lätt så. Under ett tag så är man jätteduktig och skriver flera inlägg, och sedan blir det ett uppehåll på en månad eller två. Nu tycker jag i och för sig att jag haft en okej ursäkt, eftersom Sverige drabbats av riksdagsval. Det blev lite väl mycket helt enkelt. Rösta gjorde jag självklart (även om jag inte tänker tala om på vilka), men media gick ju in i någon sorts overdrive. Det har ju knappt lugnat ner sig heller, fastän valresultatet är klart. ”Parlamentariskt kaos” tror jag visst det kallas, där ingen riktigt vet om den nya regeringen kommer att finnas kvar om bara några veckor. Sedan hotas det med möjligt nyval också, och jag vet ärligt talat inte om jag klarar av en valrörelse till. Jämmer och elände!

En liten rolig sak har dock den riksdagsvalet och den nya regeringen bjudit på – den nya kulturministern. Det var verkligen en överraskning, men känns definitivt spännande. Alice Bah Kuhnke hade jag aldrig kunnat tro skulle bli minister, men hon har visst pluggat statsvetenskap på Stockholms Universitet, så hon vet nog vad hon gör. I övrigt så kände jag inte ens igen hälften av personerna i den nya regeringen, men lika glad för det är jag.

Nu hoppas jag bara att vi slipper politik och valrörelser ett bra tag framöver, så att vi stackars svenska folk hinner återhämta oss. Fyra år mellan valen är nog ingen dum idé ändå…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *