Mer om vardagsrummet

Nya lampor i vardagsrummet i all ära, men som jag skrev för ett halvår eller så sedan – det var ju bara ett litet första steg. Då visste jag ju inte vad nästa steg skulle bli och hur det hela skulle utvecklas, men det gör jag nu och det blev faktiskt ännu större än jag då anade. Jag är faktiskt nästan lite rädd för hur pass stort det hela blev, inte minst då prislappen nu blivit lite högre än jag då räknade med. Men å andra sidan, vad jag får för pengarna är rätt så stort och gör stor skillnad för inredningen. Faktiskt så är mitt nya inköp själva grunden för inredningen, det som krävs för att kunna ha en enhetlig still i hemmet.

Vad dillar jag nu om?
Nu så tror jag en och annan är lite irriterad på mig då jag ännu inte sagt VAD det är jag införskaffat. Jag försökte helt enkelt bygga upp lite spänning där i början (vilket säkert misslyckades helt). Vad jag ska göra är att köpa ett helt nytt golv, från Golvshop, till vardagsrummet. Allt för att kunna fixa till en enhetlig inredning som jag trivs med. Lite roligt är det då att jag faktiskt kommer att välja golv utifrån de lampor jag köpte, vilket jag inte tror att så värst många skulle göra. I ärlighetens namn ska dock påpekas att jag nog skulle bytt golv i vardagsrummet i vilket fall som helst. Jag har aldrig varit speciellt förtjust i det.

Vad ska jag välja?
Det finns dock ett problem här. Jag vet inte riktigt vilket golv som jag ska välja. Det finns ju så många olika material att välja på, och så många olika prisklasser. Vill jag ha ett riktigt massivt trägolv, eller faner, eller parkett, eller träimitation? Det tål att tänkas på, och det är precis vad jag gör. Ett golv i massivt trä vore ju spännande, och det är ju billigare än parkett (men lite dyrare än faner). Det är det det lutar åt just nu, men jag håller fortfarande på och väger för och mot. Ett nytt golv kostar ju en del, och sedan ska jag leva med det i en herrans massa år framåt. Viktigt att det blir rätt vid första försöket med andra ord!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *